NIEUW

Cloud Engineer

Cloud Engineer (Tijdelijk niet beschikbaar)

De Cloud is ondertussen een sterk ingeburgerd begrip geworden, maar het is een begrip die dit jaar 20 jaar oud is geworden. Sinds Amazon haar Amazon Web Services lanceerde in Juli van 2002, is dit concept elk jaar sterk gegroeid. Vandaag de dag gebruiken wij de cloud voor nagenoeg alles.

De meest gekende versies zijn de opslagdiensten van onder meer Google (Google-drive), Microsoft (OneDrive) en Apple (iCloud). Maar wist je dat het veel meer inhoud? De cloud diensten zorgen dat gegevens kunnen worden bijgehouden in Databanken, dat applicaties kunnen draaien vanuit een webbrowser en dat ons digitaal leven overal ter beschikking is.

Klinkt dit jou als muziek in de oren, en wil je graag jouw job opbouwen in het opzetten, beheren, beveiligen en verbeteren van deze diensten op de belgische markt? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Multimedi & ClimIT hebben daarom de handen in elkaar geslagen om dit traject uit te bouwen waarbij jij jouw carrière in cloud computing een vliegende start kan geven.

Je kan deze opleiding volgen in zelfstudie met een coach (Gecoachte zelfstudie) of in ons GRATIS klassikaal traject die we jaarlijks organiseren samen met ClimIT (VDAB erkend).

Via praktijkgericht leren, praktische labs en cursussen verwerf je de vaardigheden die je nodig hebt om op instapniveau aan de slag te gaan. Je leert cloud computing vaardigheden en bereidt je voor op een inleidend certificaat van AWS (Cloud Practioner) of Microsoft (Azure Fundamentals) waarbij je toegang krijgt tot oefeningen en volledige proef examens.

Nadat je bent afgestudeerd, kan ClimIT je ook in contact brengen met potentiële werkgevers en je helpen het nieuwe beroepsleven in te gaan.

Wil je meer te weten komen?

Contacteer ons dan via ons contactformulier of schrijf je in via de ClimIT website:

Cloud Engineer

Via hands-on interactieve sessies leer je technische, communicatieve en mindset vaardigheden om je voor te bereiden op het starten van een carrière in de cloud.

Technische skills:

·        IT-fundamentals

·        Security fundamentals

·        Programmeren in Python

·        Cloud Fundamentals (AWS of MS Azure)

·        Systeembewerkingen in de Cloud

·        Ontwikkel vaardigheden die zijn afgestemd op it-certificatie

Communicatie- en mindset skills

·        Gericht communiceren

·        Probleemoplossend denkend

·        Teamwork

Tijdens de opleiding richt je je ook op professionele vaardigheden zoals adaptieve communicatie, time management, het maken van een CV en sollicitatiegesprekken om je voor te bereiden op ontmoetingen met potentiële werkgevers en sollicitatiegesprekken.

Voor wie

Deze opleiding is voor iedereen die een carrière wil opstarten in cloud computing. Je gelooft in de waarde van cloud computing skills in de toekomst en wil bijdragen aan de toenemende vraag van bedrijven.

Elke niet-werkende werkzoekende is welkom in deze opleiding. Door de erkenning van de VDAB heb je ook een aantal voordelen naar jouw uitkering en inschrijving bij VDAB toe.

Ben je een werkende- werkzoekende of heb je sterke interesse naar Cloud, meld je dan aan voor ons gecoachte zelfstudie pakket.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist aan dit traject. Een passie voor IT en affiniteit met computers zijn een pluspunt.

Certificatie

Het volgen van deze opleiding leidt tot een deelnamecertificaat van Multimedi/ClimIT.

Verdere certificatie via AWS of Microsoft mogelijk.

Opbouw

Deze opleiding is een fulltime opleiding gedurende drie maanden en bestaat uit praktijkgericht leren, praktische labs en cursussen. Daarnaast heb je ook toegang tot verschillende oefeningen en proef-examens.  

Deze opleiding is erkend door VDAB en een samenwerking tussen Multimedi en ClimIT.

Indien je kiest voor het gecoachte zelfstudiepakket is de gemiddelde doorlooptijd berekend op 6 maanden waarbij je samen met je persoonlijke coach door de materie loopt in explorerende zelfstudie met praktijkgericht leren centraal. Dit doen we met goede online cursussen, artikelen, boeken, praktische labs en handige oefeningen. Bijkomstig kan je voorbereiden op een certificaat via een certificatie training bij Microsoft of AWS en kan je zelf ook experimenteren met de AWS of Azure Free Tier.

Hybride
Einddoel

Junior Cloud Engineer

Duur

3 maanden

Prijs excl. BTW

Wil je meer te weten komen over deze training? Contacteer ons via de contact-pagina en wij helpen jou spoedig verder.

Gekende Startdatums

30/09/2022
Opleiding wordt digitaal georganiseerd met een aantal contactmomenten in Heverlee

Gecoachte
Opstart kan op elk moment

AWS
Cloud
Linux
Python
Microsoft
Boek deze trainingJa, ik wil deelnemen