Nieuwe Microsoft-certificaatverlengingen en -vervaldagen uitgelegd.

Microsoft is een van de toonaangevende technologiebedrijven ter wereld en zijn producten en diensten worden dagelijks door miljoenen mensen gebruikt. Om ervoor te zorgen dat professionals die met Microsoft-technologieën werken op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, biedt het bedrijf een reeks certificeringsprogramma's aan. Deze programma's voorzien individuen van de vaardigheden en kennis die nodig zijn om uit te blinken in hun carrière, en worden zeer gerespecteerd door werkgevers over de hele wereld.

  • Partner in IT-training

  • Op maat van uw doelen

  • Gezonde mix van kennis en certificatie

Nieuwe Microsoft-certificaatverlengingen en -vervaldagen uitgelegd.

Onlangs heeft Microsoft enkele wijzigingen aangebracht in het beleid voor het verlengen en verlopen van certificeringen. In dit blogartikel bekijken we deze wijzigingen en wat ze betekenen voor professionals met een Microsoft-certificaat.

Allereerst is het goed om op te merken dat Microsoft-certificeringen altijd al een vervaldatum hebben gehad. Dat komt omdat de technologie zich voortdurend ontwikkelt, en de vaardigheden en kennis die nodig zijn om ermee te werken steeds veranderen. Microsoft certificeringen zijn ontworpen om de huidige stand van de technologie weer te geven, en om ervoor te zorgen dat professionals die ze bezitten op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

In het verleden hadden Microsoft-certificeringen doorgaans een geldigheidsduur van drie jaar. Na deze periode moesten professionals een examen afleggen of een leertraject doorlopen om hun certificering te vernieuwen. Microsoft heeft nu echter een nieuw verlengingsbeleid ingevoerd dat is gebaseerd op de technologie die wordt gecertificeerd.

Onder het nieuwe beleid vallen Microsoft-certificeringen voortaan in twee categorieën: rolgebaseerde certificeringen en productgebaseerde certificeringen. Rolgebaseerde certificeringen zijn bedoeld om de vaardigheden te valideren die nodig zijn om een bepaalde functie uit te oefenen, zoals een ontwikkelaar of een beheerder. Productgebaseerde certificeringen daarentegen richten zich op een specifiek Microsoft-product, zoals Microsoft Azure of Microsoft Office.

Voor rolgebaseerde certificeringen is het verlengingsbeleid gebaseerd op de levenscyclus van het product. Wanneer een product wordt bijgewerkt of een nieuwe versie wordt uitgebracht, vervallen de bijbehorende certificeringen twee jaar na de releasedatum. Dit betekent dat professionals hun certificering binnen twee jaar moeten vernieuwen om hun certificaat te behouden.

Voor productgebaseerde certificeringen is het vernieuwingsbeleid gebaseerd op de productversie. Wanneer een productversie wordt ingetrokken, vervallen de bijbehorende certificeringen één jaar na de intrekking. Dit betekent dat professionals hun certificering binnen een jaar moeten vernieuwen om hun certificaat te behouden.

Naast deze veranderingen heeft Microsoft ook een nieuwe optie geïntroduceerd voor professionals om verlengingscredits te verdienen. Deze credits kunnen worden verdiend door bepaalde leertrajecten te voltooien of door bepaalde evenementen bij te wonen, en kunnen worden gebruikt om certificeringen te vernieuwen zonder een examen af te leggen.

Wat betekenen deze veranderingen voor professionals met Microsoft-certificaten? Ten eerste is het belangrijk op te merken dat deze veranderingen bedoeld zijn om ervoor te zorgen dat Microsoft-certificeringen relevant en up-to-date blijven met de laatste technologische ontwikkelingen. Door de vernieuwing van de certificering te koppelen aan de levenscyclus van producten en het uit productie nemen van versies, zorgt Microsoft ervoor dat professionals op de hoogte blijven van de laatste veranderingen in het technologielandschap.

Bovendien biedt de introductie van verlengingskredieten professionals meer flexibiliteit bij het vernieuwen van hun certificeringen. Dit betekent dat professionals de verlengingsmethode kunnen kiezen die het beste past bij hun agenda en leervoorkeuren.

Over het geheel genomen zijn de veranderingen in de verlenging en afloop van Microsoft-certificaten een positieve ontwikkeling voor professionals met deze certificaten. Door ervoor te zorgen dat certificeringen actueel en relevant blijven, helpt Microsoft ervoor te zorgen dat professionals over de vaardigheden en kennis beschikken die nodig zijn om te slagen in hun carrière.

Meer dan 50+ tevreden klanten

Company Logo - Entrepreneur Webflow TemplateCompany Logo - Entrepreneur Webflow TemplateCompany Logo - Entrepreneur Webflow TemplateCompany Logo - Entrepreneur Webflow TemplateCompany Logo - Entrepreneur Webflow TemplateCompany Logo - Entrepreneur Webflow Template

Nieuwste trainingen.

Zij gingen je voor.

Hybride lessen

Gedreven trainer, praktische toepassing, onmiddellijk bruikbaar in de praktijk, er wordt alles aan gedaan om het zo interactief mogelijk te maken via Zoom.

Ellen De Vleeschhouwer
Meer dan het Curriculum

Kwaliteitsvolle diepgaande lessen aangepast aan niveau zowel van de groep als individueel.

Duidelijke kennis over de topics bij de trainers en geven soms meer uitleg dan verwacht wordt, zeker een pluspunt.

Matthew Mielonen
Training voor echte beginners

Dankzij de inzet, kwaliteit en toffe trainers van dit bedrijf heb ik mijn droomjob gevonden.

Dankjewel Multimedi en in het bijzonder Levi Lenaers. Een trainer die altijd en voor iedereen klaarstaat!

Gille Verachtert
Gedreven en gepassioneerde trainers

Zeer gedreven trainers die de nodige aandacht leggen aan het kennen en beheersen van de leerstof.

Na de opleiding bij Multimedi had ik genoeg vaardigheden ontwikkeld om direct met mijn droomjob te kunnen starten.

Andy Tielens
Email Icon - Entrepreneur Webflow Template

Blijf up to date met je kennis

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en krijg een melding waneer we een nieuwe training of opleidingstraject toevoegen.

Je bent succesvol geregistreerd voor onze nieuwsbrief!
Oeps, er ging iets mis! Probeer nog een keer.
Geen spam
Schrijf uit wanneer je wil